Alla kurser

Webinarer

Det här är SBG
- Svensk Byggnadsgeodesi

Vi utvecklar mjukvara för mätingenjören inom samhällsbyggnad.

Svensk Byggnadsgeodesi AB (SBG)har sedan 1975 levererat mjukvara utvecklad för att förenkla och effektivisera arbetet för utsättare och mätingenjörer inom samhällsbyggnad.  SBG var tidiga med att utnyttja och utveckla hela det digitala dataflödet, från fältprogram som kopplas mot olika mätinstrument för insamling och utsättning av koordinater, via kontorsverktyg för hantering, beräkning och beredning av data, tillbaka till fält och utsättningsinstrument eller  maskinstyrningssystem för guidning och styrning vid realisering av de digitala modellerna och slutligen för kvalitets och ”as-built” rapportering

 

Arbetsområde

Verktygen har utvecklas i nära samarbete med våra skandinaviska kunder för att stödja i den process och de krav som ställs på branschen idag. SBG’s ses därför idag som det som dominerande mätsystemet i regionen, och har de flesta svenska bolag som utför och hanterar mätdata och modeller för byggen, på sin kundlista.

Tillsammans med utveckling och leverans av programvara, så lägger vi också stor vikt vid att stödja och utveckla vår användare i användandet, genom lokal teknisk support och regelbundna utbildningar i programvaran.

Erfarenhet

Vi har allt sedan starten 1975, då vår första programvara såldes, jobbat mycket nära våra användare för att utveckla systemet vidare för att stötta i det dagliga arbetet under de förhållanden som användaren utsätts för. Vår personal, både support och utvecklare, har lång erfarenhet inom yrket med relevant utbildning i botten, och har en god förståelse för de frågor och önskemål som kommer till oss. Vid sidan om detta deltar vi i olika branschorganisationer och har samarbeten med olika instrument- och mjukvarubolag för att kopplar ihop i dataflödet.

Kontakt

Välkommen att höra av er till oss! Klicka på länken nedan så kommer du till vår kontaktsida.

Fredrik Bergner

Affärs-/Verksamhetsansvarig

E-post: fredrik.bergner@sbg.se
Telefon: +46 8 562 808 76

Susanne Liedman

Försäljning/Order

E-post: susanne.liedman@sbg.se
Telefon: +46 8 562 808 32

Fredrik Ström

Support/Utbildning

E-post: fredrik.strom@sbg.se
Telefon: +46 8 562 808 69

Mathias Henriksson

Support/Utbildning

E-post: mathias.henriksson@sbg.se
Telefon: +46 8 562 808 72

Miguel Meneses

Support/Utbildning

E-post: miguel.meneses@sbg.se
Telefon: +46 8 562 808 18