Alla kurser

Webinarer

Affärsutvecklare

SBG expanderar

Är du vår nästa affärsutvecklande säljare som ser möjligheter i nya smarta mjukvarusystem?

Svensk Byggnadsgeodesi AB, SBG, har en historia som sträcker sig 50 år tillbaka, där vi drivit utvecklingen i att nyttja tekniska system och mjukvara för att sammanlänka mätdata, beräkningar, modeller och maskiner och därigenom höja effektivitet och kvalitet på byggarbetsplatsen. SBG tar nu ett steg till där vi genom vidare produktutveckling och kompletterande mjukvarusystem skapar lösningar för att förbättra arbetsflöden och höja effektivitet och kvalitet i byggprocessen.

Därför söker vi dig som vill vara med och bidra till detta. Är det du?

 

Det kommer att vara utmanande och utvecklande men samtidigt roligt och givande då vi har som mål att bidra till utvecklingen i branschen under de kommande 50 åren också! Nu söker vi en person som står nära kunden, förstår dess miljö och utmaning och därigenom hittar en lösning som gör kunden än mer konkurrenskraftig. Vi är ett litet tight team i en stor koncern, så det är viktigt att du trivs i den miljön. Du arbetar nära dina kollegor och har ett omväxlande men också självständigt och ansvarsfullt arbete. Tjänsten ger dig möjlighet att utveckla SBG’s kunder och vår affär på den svenska marknaden inom mjukvarustöd i byggprocessen. Din förståelse för vilka värden och möjligheter som kan skapas, och därigenom föreslå rätt lösning för kunden i det specifika fallet, är centralt.  Att även koppla detta internt för att driva utvecklingen av våra produkter och erbjudanden i rätt riktning, är viktigt. Vi erbjuder dig en möjlighet att vara del i en kultur där energi, samarbete och engagemang driver alla mot ett gemensamt mål men där du själv också drivs av resultat, självständigt arbete och ansvar.

 

Vi söker dig som har förmågan att skapa förtroende och utveckla relationer med nya såväl som befintliga kunder. I din interaktion med kunden kommer du att vara deras bollplank, vilket ställer krav att du kan förstå och analysera deras behov och föreslå effektiva lösningar utifrån detta perspektiv. Genom omvärlds- och konkurrensanalyser driver du försäljningen framåt. Detta är den perfekta rollen för dig som vill utvecklas i ett ambitiöst företag och med högt driv och engagemang.

 

Kvalifikationer

 • Mätteknisk högskole- eller motsvarande utbildning och erfarenhet.
 • Erfarenhet från eller en önskan att utvecklas inom försäljning
 • Erfarenhet av mättekniska program
 • Förståelse för metoder och verktyg som används i branschen
 • Kommunicerar obehindrat på svenska samt engelska i tal och skrift
 • Mycket goda IT-kunskaper inom Office 365, CRM system, gärna Salesforce
 • Tjänsten innefattar resor, B-körkort är ett krav

 Personliga egenskaper

 • Engagerad, proaktiv och lösningsorienterad
 • Kundfokuserad
 • Målmedveten, affärsmässig och ansvarsfull
 • Pedagogisk
 • Du har förmågan och är van att arbeta självständigt mot uppsatta mål, men uppskattar att vara en del av ett team, där vi bidrar med våra individuella förmågor för verksamhetens utveckling
 • Tekniskt intresserad

 

Arbetsområde:

Sverige

Placering:

Gärna på vårt kontor i Liljeholmen, men är inte krav krav.

 

Intresserad?

I denna rekrytering samarbetar vi med rekryteringsfirman Larenius och Partners

Skicka din CV och ett personligt brev till mailto:charles@larenius.se

Märk din ansökan med ”Affärsutvecklare SBG”.

Skicka gärna in din ansökan snarast eftersom urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag.

Övrig information:
Tjänsten är en tillsvidareanställning.

Frågor om tjänsten kan också besvaras av Fredrik Bergner, Försäljningschef, 08-562 808 76, fredrik.bergner@sbg.se.

Vi undanbeder oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

 

SBG har i 50 år varit verksam på den svenska marknaden och vi utvecklar och levererar verktyg för mätbranschen i nära samarbete med våra svenska kunder.  

Vi har allt sedan starten haft fokus på att utveckla mjukvara för att hjälpa våra användare i deras dagliga verksamhet med lättanvändarhet och produktivitet i fokus. Ett synsätt som gör att vi idag anses som marknadsledande på den svenska marknaden.

Sedan 2007 är vi en del av Hexagon och arbetar i dag som ett marknadskontor nära Leica Geosystems, för att utveckla våra kunders arbetssätt genom användning av våra system. Vi sätter stort fokus på att stödja våra kunders framgång med tillgängliga produkter, teknisk support på hög nivå den och anpassade utbildningar.  

Hexagon (Nasdaq Stockholm: HEXA B) har ca 20 000 anställda i 50 länder och en nettoomsättning på omkring 3.8 miljarder euro. Läs mer på www.hexagon.com