Geo 2016.2.960 och GeoPad 2016.2.1305

Nyheter och förändringar i version 2016.2.960 av Geo samt 2016.02.1305 av GeoPad.

Generellt

I denna uppdatering har vi främst förbättrat den grafiska hanteringen av data både i Geo och GeoPad, mest mindre justeringar som snabbar upp den dagliga användningen.

Geo

Grafik

För er som varit med en stund så har vi återskapat den gamla trevliga funktionen från Geo 11 där vi direkt kan spara data i hjälplagret till en ny koordinatfil. För er som inte varit med hela resan, funktionen hittar du från datamenyn när hjälplagret är aktivt. hjalplager

Vi har även utökat snappverktygen med möjlighet att snappa på triangelhörn i terrängmodeller. tri_snapp

3D grafik

Äntligen som vissa skulle uttrycka det! Numera kan rotationscentrum på 3D-modellen ändras genom att högerklicka på ny rotationspunkt, använd något av snappverktygen för större precision.

GIS

Vi har även förbättrat flödet från GeoPad > Geo > ESRI Shape för att bättre behålla mätinformationen hela vägen. Genom att använda den nya attributfilen standard.atr tillsammans med geo2shape.xml sparas t.ex antal satelliter och fixstatus i klartext och är på så vis läsbara i GIS-programmen.

GeoPad

Punktkodning

Vi har gjort om i kodlistehanteringen så att senast använda koder placeras överst listan för snabbare åtkomst. Om du använder tillfälliga koder som inte finns i kodlistan så spara dessa i listan till du på något vis byter kodlista. Detta för att snabbare koda enhetligt direkt i fält.kodning

Grafik

Vi har förändrat hanteringen av synliga värden i grafiken så redigerbara poster går ändra redan i grafikläget, för att direkt se vilka poster som går att ändra är texten i dessa färgade blå.

koder_grafik

 

Detta var en kort summering av de mer visuella ändringarna, för en mer komplett lista av förändringar se vår revisionslista där du laddar ner uppdateringen.