Auto join, tunnel med punktmoln och DWG som 3D-tunnel

Idag har vi glädjen att presentera ett helt nytt grafisk verktyg i Geo som kommer att göra din vardag något enklare. Titta på denna korta film om “auto join” som vi precis har skapat. Detta nya verktyg hittar du i version 2015.2.940 som finns för nedladdning från och med 2015-03-20. På samma You Tube kanal har vi även samlat lite fler korta filmer om Geo.

 Tunnel

I den här versionen har vi även jobbat en hel del med tunneldelen i Geo, vi har t.ex utökat tunnelberäkningen med att dels addera möjligheten att direkt hantera punktmoln som inmätt berg i Geo, dels har vi numera stöd för att nyttja en “tunnel design mesh” direkt som teoretisk tunnel.
I klartext betyder “design mesh” att vi nyttjar en 3D DWG, där teoretisk tunnel består av triangulerade ytor. Det finns även möjlighet att blanda DWG med de vanliga tun-filerna för att beskriva den teoretiska tunneln. För att på ett relativt enkelt sätt städa ett punktmoln från oönskad data kan den teoretiska tunneln användas som filter genom att sätta ett önskat offset där data ska uteslutas.

3D-tunnel