gp_fri1

GeoPad nu med automatisk stationsetablering!

SBG lanserar en ny version av GeoPad med flera nya funktioner för den avancerade mätaren.

 Automatisk stationsetablering

GeoPad kan som första produkt leverera en funktion för att göra en automatisk stationsetablering. En funktion där man låter instrumentet hitta och räkna ut läget och namnet på alla prismor den hittar på ett helt varv. Detta ger att man inte behöver rikta eller namnge sina bakrikter.

gp_fri1

När man väljer att göra en stationsetablering så väljer man valet ”Automatiserad fri station”. Då får man välja vilken typ av prismor man har och hur höga krav man har på matchningen av kända punkter (bakrikterna). Sedan startar man mätningen och totalstationen gör en sökning av prisma, stannar på varje prisma den hittar på helvarvet runt sig och mäter in det. När den är klar levereras en lista med vilka punkter det är som mätts och hur noggrann stationen är.

gp_fri2

Man behöver alltså inte säga vilken punkt det är man ska mäta mot innan mätningen. GeoPad räknar fram vilken punkt det är den har mätt in utifrån de punkter som finns inlagda som kända punkter.

gp_fri3

 Detta ger en väldigt enkel och snabb etablering av totalstation som blir väldigt säker då du jobbar med prismor på din arbetsplats.

Beräkning av kända punkter vid etablering

Vi har även implementerat den automatiska identifieringen av kända punkter i vanlig fristationsetablering. Man hittar den i mätläget då man har mätt in 2 punkter eller mer. Om man är osäker på om de punktnummer man har använt är rätt så kan man mäta in punkten först och sedan be GeoPad att räkna ut vilka punkter man har mätt. Klicka bara på den nya funktionen så kommer en rapport upp som visar vilka punkter det är och vilka nummer de borde ha, sedan får man spara in det och gå vidare.

gp_fri4

gp_fri5

Tags: ,