Utökade punktmolnsfunktioner i Geo

Klassad LAS-data

Nu utökar vi Geos punktmoln med stöd för klassad LAS-data, detta innebär att det numera dels går att färgsätta punktmolnet utifrån laserklasser, men framförallt kan man numera filtrera på LAS-klasser.

las_klass_alla

las_klass_mark

 

ESRI-grid

Vi utökar nu importmöjligheterna av ESRI-gridfiler så att bägge varianterna av detta filformat stöds.

Leica MS50 import

Vi har förbättrat inläsningen av data från Leica MS50 dels kan vi numera se panoramabilderna från skanningen så vi lättare kan se vad som skannades redan innan vi läser in datat. Punktmolnet kan även orienteras om vid inläsning. Nya stationskoordinater med annan orientering beräknas först i den normala funktionen för koordinatberäkning eller för större kontroll i Geos nätutjämning.

.ms50_import

 

Tags: , ,