Geo2013_pc9

Ladda ner Geo 2013

Från och med idag kan du ladda ner den skarpa versionen av Geo2013. I vanlig ordning hittar du den senaste versionen som ”testversion” under ”Hämta filer”. De nya punktmolnfunktionerna finns i den nya punktmolnsmodulen som vi introducerar till ett pris av 11 900 kr för hårdvarulåsversionen, detta introduktionspris gäller till 30:e september och kan inte kombineras med andra rabatter. För nätverkslösningarna kontakta Susanne för prisuppgift på order@sbg.se.

För att beställa den nya modulen skicka ett mail till order@sbg.se Om du känner att du vill testa innan du bestämmer dig, kontakta supporten på geo@sbg.se så hjälper vi dig.

Uppgraderingar från tidigare versioner

Geo 2013 kan installeras sida vid sida med Geo 2012. Installationsprogrammet för Geo 2013 kommer inte att erkänna och ändra installationer av Geo 2012 eller äldre. Dock kommer installationsprogrammet att försöka uppgradera tidigare versioner av Geo 2013. Om en automatisk uppgradering inte är möjlig, kommer det att vara nödvändigt att avinstallera den gamla versionen manuellt. Detta görs från Kontrollpanelen, Lägg till eller ta bort program.

Punktmoln

Geo Punktmoln är modulen för dig som på något sätt hanterar stora datamängder och behöver ett verktyg för att rationellt hantera dessa i Geo. Geo använder sig av en mycket kraftfull databas som indexerar punkterna för snabb dataåtkomst, punktmolnsmodulen hanterar mycket stora dataset och renderar upp till 8 miljoner punkter på skärmen. Geo har stöd för ett flertal vanliga skanningsformat så som LAS, PTS, E57 med flera. ESRI grid filer som Lantmäteriet använder för nationell höjdmodell kan även hanteras med Geo punktmoln. Leicas nya multistation MS50 stöds också i programmet.

Geo punktmoln har avancerade filterfunktioner för att snabbt och rationellt städa bort oönskad data såsom träd, byggnader och övrigt brus.

Geos punktmolnsmotor kommer i både 32 och 64 bitarsutförande för att på bästa sätt utnyttja datorns kapacitet.

Verktyg för att hitta de lägsta eller högsta punkterna i ett rutnät för att enkelt göra en terrängmodell som kan sparas och användas på vanligt sätt eller nyttjas för att filtrera bort oönskad data.

När du har filtrerat bort ovidkommande data kan du enkelt exportera ditt filtrerade punktmoln till något av följande format:

  • .geo
  • .pts
  • .pci

Vid exporten finns även möjlighet att glesa ut punktmolnet om så skulle önskas.

Geo2013_pc8

Geo2013_pc7

Systemrekommendationer

Operativsystem Windows 7 eller senare
Processor 2GHz (Intel- eller AMD-kompatibel)
Dedikerat grafikkort för accelererad 3D-grafik och separat grafikminne samt stöd för OpenGL 2.1 eller senare.

Import

Med Geo 2013 introducerar vi även ett helt nytt sätt att importera LandXML filer till Geo (tillgänglig i grundmodulen). Har du funderat på vad som egentligen finns i filen innan du har fått in din data till Geo? Detta är nu ett minne blott, titta först grafiskt och välj ut vad du behöver eller ta allt som vanligt.

Geo2013_landXML

Gränsnitt

Geo 2013 har fått ett förbättrat grafiskt gränssnitt med en arbetsflödespanel där arbetsflödet på många verktyg kan följas och finjusteras. 3D grafiken har fått ärva några verktyg från 2D grafiken vilket kan underlätta arbetet i många fall. Du kan nu rita både punkter och linjer direkt i 3D. För att underlätta ritandet i 3D har vi infört en referensgrid som verktygen kopplas mot där det saknas 3D punkter att snappa på. Denna referensgrid kan flyttas i höjd för att göra arbetet ännu lättare. Du kan numera rotera 3D-vyn genom att trycka ner mellanslagstangenten samtidigt som du rör muspekaren över 3D-vyn, detta gör att du kan behålla verktygen aktiva och ändå rotera arbetsfönstret.

Geo2013_GUI1

3D-vyn har även berikats med en synlig rotationspunkt dit du lätt kan flytta hela modelen genom att hålla nere mushjulet och dra modellen till rotationspunkten.

Hjälplagret har kompletterats med en snabbikon i verktygsfältet för att snabbt komma åt att rensa hjälplagret på data

Geo2013_GUI2

AutoCad

Geo 2013 har även fått utökat stöd för DWG formatet och hanterar nu DWG 2013.

Tags: ,